Appelsin slik

Ingredienser:

5 økologiske appelsiner
500 g sukker
1/2 l vand
Overtrækschokolade

Tips:

Opbevares i en lufttæt dåse klædt
med fedtpapir eller madpapir.

Sådan gør du:

Skallen tages af appelsinerne
(hvis der er meget hvidt kød, skal det skæres af),
og skæres ud i tynde (2-3 mm) strimler.
Koges i lagen af sukker og vand til de er meget møre
(ca. 45 min.) i en høj pande.
Der skal røres hele tiden.
Når lagen er kogt ind og appelsinstrimlerne er sukkerglaserede,
tages panden af og køles ned under stadig men blid omrøring,
så strimlerne ikke klistrer sammen eller går i stykker.
Appelsinstrimlerne tages op med en hulske og lægges adskilt
fra hinanden på fedtpapir.
Når de er afkølede, dyppes den ene ende i smeltet overtrækschokolade
og lægges til tørring på fedtpapir.

Tilbage til indholdsfortegnelse