Græskar, syltede

Ingredienser:

1 kg renset græskar,
skåret i mindre stykker

Saltlage:

  • 1 l. vand
  • 100 g. salt
  • 2 dl. eddike

Sukkerlage:

  • 5 dl. eddike
  • 2 dl. vand
  • 1 flækket vanillestang
  • 450 g. sukker

Tips:

Sukkermængden
kan varieres.
Kog først et par
stykker for at tilsmage.

Tilbehør:

På leverpostejmad.
Frikadeller, osv.

Sådan gør du:

Flæk græskaret og tag kernerne ud med en spiseske.
Kernerne kan tørres og bruges som fuglefoder til vinter.
Skræl græskarret, og skær det i 7 mm brede strimler eller i tren.
Eddike, vand og salt koges op og køles af.
Læg stykkerne i den kolde lage og lad det trække til næste dag.

Skyl græskarstykkerne skylles 2 gange i koldt vand.
Sykkerlagen bringes i kog og græskarstykkerne lægges i.
Lad det koge i 4-5 min.
Tag stykkerne op med en hulske og hæld dem i rene glas,
der er skyllet med atamon.
Tilsæt lidt atamon til lagen.
Lad den køle lidt af og hæld den over på glassene
til græskarstykkerne er dækket.

Tilbage til indholdsfortegnelse