Porretærte

Ingredienser:

Dej:

  • 200 g mel
  • 1/2 tsk. salt
  • 75-100 g smør
  • 1-2 spsk. vand

Fyld:

  • 1 porre
  • 15O g bacon
  • 3 æg
  • 1 1/2 dl fløde
  • 100-150 g reven ost
  • Salt, peber og muskat

Tips:

Kan bruges til hovedret eller frokostret.
Kan fryses, men så skal bagetiden nedsættes med ca. 10 min.
Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så er den lettere at vende.

Sådan gør du:

Bland mel og salt, skær smørret ned i melet.
Saml dejen med lidt vand til den er helt glat og fin, det tager tid.
Ælt den let igennem og stil den koldt en times tid.
Skær porren i tynde skiver, og kog dem i saltet vand i 2 min.
Hæld dem i en sigte og lad dem køle lidt af.
Skær baconskiver i strimler og svits dem på en stor pande.
Rul dejen ud så den er ca. 2 mm tyk, og læg den i en tærteform (Ø 25 cm).
Prik dejen med en gaffel og sæt formen i bageovnen ved 200 grader i 8-10 min.
Fordel porrestrimler og bacon på dejen.
Pisk æg, fløde, reven ost og krydderier sammen og hæld æggemassen over.
Bag ca. 25 - 30 min. ved 200 grader midt i ovnen.

Tilbage til indholdsfortegnelse