Ribsgele

Ingredienser:

  • Ribs
  • Sukker
(1 l. ribssaft til 1 1/4 kg. sukker).

Tips:

Der kan fås et stativ med saftpose,
hvilket gør det lettere at styre saften.
Spørg i genbrugsforretningerne.
Hvis du har rigtigt meget saft,
kan det fryses ned til senere brug.
Man kan bruge gelepulver, og spare lidt sukker.

Tilbehør:

Smager godt til alle kødreter.

Sådan gør du:

Kog ribsene ved svag varme i ca. 5 min. uden vand.
Rør ofte med en gaffel, så bærrene bliver moset.
Si ribsmosen gennem et tyndt klæde, så saften sis fra.
Det tager flere timer før alt saften er løbet ud af mosen.
Hæld saften op i en stor gryde, og varm den langsomt op.
Tilsæt tilsvarende mængde sukker, og lad det, under omrøring, småkoge i 20 - 25 min.
Der dannes skum, der skummes af og hældes i en lille skål.
Skummet kan bruges som marmelade.
Når saften gelerer på en ske, tykke, tunge dråber, tages gryden af.
Skyl glas med atamon og hæld saften i glassene.
Sæt låg på når geleen er kølet af.

Tilbage til indholdsfortegnelse